Wat kun je doen met de stappenteller?

Wat kun je doen met de stappenteller?

Deze vraag kan snel worden beantwoord want met de stappenteller kun je bijhouden hoeveel stappen je zet op een dag. De hele dag door wordt alles bijgehouden en weet je aan het einde van de dag hoeveel stappen je hebt gezet. Je kunt ook vergelijken met anderen hoeveel zij per dag lopen en een wedstrijdje doen, daarnaast kun je ook je eigen record gaan verbreken en er voor proberen te zorgen dat je iedere dag meer gaat lopen.

 

Steeds meer mensen schaffen een stappenteller aan, dat is niet voor niets. Je leest het ook steeds vaker dat mensen met overgewicht te maken hebben dat is natuurlijk geen pretje, ook de stappenteller kan hier een rol in spelen. Je kunt er voor kiezen om de stappenteller te gaan gebruiken om te ontdekken hoeveel je nu eigenlijk beweegt op een dag.  Als je er vanuit gaat dat 10.000 stappen per dag gemiddeld normaal is, dat je dan voldoende beweegt hoeveel beweeg jij dan? Beweeg je inmiddels al voldoende of heb je bijvoorbeeld maar 7000 stappen per dag en moet je toch eens wat meer gaan bewegen? Als je meer moet bewegen dan kan dat de motiverende factor zijn om nu de stappenteller aan te schaffen en te gaan kijken hoe je dan meer kunt bewegen:

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Ga met de hond wandelen, een keer vaker dan normaal, al is het maar een blokje om, je beweegt toch weer. Heb je zelf geen hond? Vraag in de buurt dan of je van iemand de hond uit kunt laten of ga alleen een stukje lopen.
  • Het kan ook motiverend zijn om samen met een vriend of vriendin iedere dag te gaan wandelen, je motiveert elkaar. Je kunt onderweg praten en misschien wil je dan iedere avond wel een wandeling maken, je wordt fitter, krijgt meer energie en je voelt jezelf ook een stuk beter.

Post Author: stappenteller