Waarom is sporten gezond?

Waarom is sporten gezond?

 

De meeste mensen weten het wel sport is gezond, maar waarom is sporten zo gezond? Als je sport houd je je lichaam in conditie en dan word niet alleen je uithouding vermogen bedoeld, maar je algehele lichaam conditie verbetert Met sporten houd je ook je gewicht onder controle, tijdens het sporten verbrand je meer calorieën. En als je meer spieren hebt verbrand je heel de dag door meer calorieën  Dus als je sport heb je minder kans op overgewicht. En ziet je lichaam er beter uit dan dat je niet sport en dan voel je jezelf ook weer beter, doordat je zelfbeeld verbetert.

 

Nog enkele voorbeelden waarom sporten gezond is:

 

  • Sporten zorgt er ook voor dat je jezelf goed voelt, tijdens en na het sporten komen er stofjes vrij in je lichaam die je een goed gevoel geven.
  • Als je regelmatig sport voel je jezelf overdag ook energieker en kan je s nachts beter slapen.
  • Door te sporten worden de botten, spieren ook sterker en krijg je een betere huid.
  • Met je lichamelijke conditie word ook je hartslag en bloeddruk bedoeld deze verbeteren ook door regelmatig te sporten.

 

Dit zijn toch al een hoop voordelen waarom sporten gezond is, je snap bijna niet waarom mensen niet sporten. Als je zelf niet sport en dit gelezen hebt, kan je kijken of niet ook jij moet gaan beginnen met sporten.

Post Author: stappenteller