Voordelen van de stappenteller

Voordelen van de stappenteller

De stappenteller kan jou een groot aantal voordelen bezorgen:

  • Je komt meer buiten
  • Je kunt afvallen als je meer gaat bewegen
  • Het kan een motiverende factor zijn om meer te gaan bewegen
  • Je kunt bijhouden hoeveel stappen je per dag zet
  • Je kunt je eigen record verbreken en eenvoudig bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet dankzij de stappenteller.

Wist je dat er verschillende modellen zijn van de stappenteller? Je kunt kiezen uit de Omron stappenteller, of de Silva stappenteller, de Yamax stappenteller en de promotie stappenteller. Welke je kiest is afhankelijk van je wensen maar het gaat er om dat de stappentellers allemaal hetzelfde kunnen doen, ze houden bij hoeveel stappen je gaat zetten.

Eigenlijk gaat het er niet om welke stappenteller je gaat kiezen, het gaat er om dat je een stappenteller in huis hebt die je kunt gebruiken en die er voor kan zorgen dat je een goed beeld krijgt van je eigen bewegingen per dag. Het aantal stappen dat je per dag zet kun je zelf waarschijnlijk lastig inschatten, je kunt immers niet de hele dag gaan tellen als je gaat bewegen. Je raakt snel de tel kwijt of je hebt geen zin meer om te tellen. Dankzij de stappenteller wordt het nu allemaal voor je bijgehouden en kun je aan het einde van de dag gaan kijken hoeveel je nu hebt bewogen. Het is ook leuk om tussendoor te kijken, bijvoorbeeld om 10.00 uur en om 14.00 uur, dan kun je de tussenstanden opschrijven en dit iedere dag doen. Dan heb je een goed beeld van de dag en weet je ook wanneer je de meeste beweging hebt. Als je nu aan het einde van de ochtend 4000 stappen hebt en aan het begin van de middag 6000 dan weet je dat je in de ochtend veel meer loopt, dus dan is het goed dat je dan in de middag meer gaat bewegen. Denk er aan dat je tussen de middag een eindje kunt gaan lopen met een collega, je kunt ook buiten eten en tussendoor praten over van alles en nog wat. Je kunt daarna weer vol goede moed aan de slag op je werk.

Kies er nu voor om de stappenteller aan te schaffen zodat jij er voor gaat zorgen dat je meer gaat bewegen. Je kunt alle voordelen binnen een dag al merken want je wordt gemotiveerd als je ziet hoeveel je gaat bewegen en hoe fit je jezelf dan in de avond voelt. Meer bewegen zorgt voor meer energie en dan kun je ook aan je hele gezondheid gaan werken. Je bent niet alleen fitter, maar kunt ook beter denken en je doelen behalen. Streef er naar om meer te bewegen en met de stappenteller gaat dat zeker lukken.

Post Author: stappenteller