De stappenteller en afvallen

De stappenteller en afvallen

Als je af wil vallen dan kan de stappenteller een goede keuze zijn. Het kan zijn dat je door de stappenteller meer gaat lopen en jezelf bewust wordt van waarom lopen gezond is.

Je conditie verbeteren, dit is van groot belang als je af wil vallen. Je gaat beetje bij beetje meer bewegen, dit kun je niet in een dag opbouwen. Je hebt een paar weken nodig en dankzij de stappenteller kun je dit bij gaan houden. Eerst loop je misschien 7000 stappen per dag, dan 7500 en zo ga je het opbouwen tot dat je 10.000 stappen op een dag kunt lopen.

Meer bewegen, hoe doe je dat?

Als je meer wil bewegen dan kan dat op verschillende manieren:

  • Boodschappen te voet gaan doen.
  • In de pauze een extra wandeling maken
  • Regelmatig in de tuin gaan wandelen
  • Een extra ronde wandelen met de honden
  • Stap eerder uit de bus zodat je het laatste stukje kunt lopen
  • Neem de trap in plaats van de lift ook dan loop je al meer en de stappenteller zal alle stappen bij houden

Je kunt iedere dag zoveel bewegen als je maar wil, probeer er voor te zorgen dat je iedere dag iets meer gaat bewegen en bouw het langzaam op. Het gaat hier niet over hardlopen. Alle stappen die je zet worden bijgehouden door de stappenteller en je hoeft geen grote stappen te zetten, ook kleine stapjes zorgen er voor dat je je eigen record kunt gaan verbreken.

Post Author: stappenteller