Conditie opbouwen hardlopen

Conditie opbouwen hardlopen

 

Als je begint met hardlopen is bij de meeste mensen de conditie nog niet goed, als je al andere sporten deed kan je conditie al wel goed zijn. Maar in het algemeen moet een beginnend hardloper zijn conditie nog opbouwen, dit moet je rustig aan doen. Je kunt als je nog nooit gesport hebt beginnen met wandelen en dit langzaam uitbouwen naar hardlopen. Als je elke dag half uurtje wandelt merk je al dat je conditie verbetert. En als je een redelijke conditie hebt kan je beginnen met hardlopen. Voor het hardlopen is het het beste als je eerst warming up doet, dit kan duur te wandelen en licht te rennen, je eigen los te maken met losmaak oefeningen en als je warm bent je spieren te rekken. En na de inspanning van het hardlopen uit te lopen door rustig te wandelen. Als je paar maanden hardloopt merk je dat je conditie erg ophoog gaat je kunt steeds langer hardlopen.

 

Tips conditie opbouwen

  • Stop met roken, als je rookt
  • Eet gezonder en niet teveel
  • Slaap voldoende, minimaal acht uur per dag
  • Sport regelmatig, dit kan al een kleine wandeling per dag zijn
  • Hou je vorderingen bij

 

Je vorderingen kan je bijhouden met een stappenteller, je kunt bijvoorbeeld kijken hoe ver je hebt kunnen hardlopen door naar het aantal die je stappenteller aangeeft. Als je steeds langer hebt kunnen lopen en dit bijhoudt heb je ook bewijs dat je conditie steeds verbetert.

Post Author: stappenteller