Calorieën verbranden wandelen of Hardlopen

Calorieën verbranden wandelen of Hardlopen?

calorieen verbranden

 

Iedereen wil wel calorieën verbranden om af te vallen of om je lichaam in vorm te houden, als je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan dat je inneemt.

Met Wandelen of hardlopen, kan je calorieën verbanden, hoe meer je loopt kwa afstand, hoe meer calorieën je verbrand, dat is wel logisch toch?. Maar als je zwaarder weegt verband je ook meer calorieën dan iemand die lichter is dan jou, dit komt omdat je meer gewicht moet verplaatsen. De snelheid waarmee je jezelf verplaatst is ook nog een grote factor met het aantal verbrande calorieën. Er zijn verschillende stappentellers die ook je verbrande calorieën bijhouden, dan krijg je naast je aantal stappen ook nog het aantal calorieën dat je verbrand hebt, dit is erg handig als je het wilt bijhouden.

Met elke sport die je doet verbrand je wel calorieën, zelf als je niks doet verbrand je er nog. Maar bij elke sport of activiteit verbrand je een ander aantal calorieën.

Hieronder een klein schema van de verbrande calorieën per sport, ik ga niet alles opnoemen. Ik heb gekozen voor wandelen op twee snelheden en voor hardlopen bij een snelheid van 10km per uur.

Activiteit                                                   Duur        Verbrande calorieën

Wandelen met snelheid 3KM per uur       1 uur        188 Kcal

Wandelen met snelheid 6KM per uur       1 uur        375 Kcal

Hardlopen met snelheid 10KM per uur     1 uur        750 Kcal

 

Deze waarden zijn voor een persoon van 75 kg als je zwaarder bent verbrand je meer en als je lichter bent minder ik heb een gemiddelde genomen, zo kan je het ongeveer schatten of je koop een stappenteller met calorie meter, dan word het automatisch bijgehouden.

 

Post Author: stappenteller